Afgelopen donderdag 3 oktober heeft de Kerkenraad gesproken over het advies van de Stuurgroep Maranathakerk. Ongeveer een jaar geleden heeft de Kerkenraad deze stuurgroep gevraagd om onderzoek te doen naar de mogelijkheden van de Maranathakerk. Kan de kerk worden verbouwd, herbouwd als multifunctioneel gebouw, met of zonder woningen of is het beter om afscheid te nemen van de locatie? Uitgangspunt daarbij was wel dat deze nieuwe situatie geld moest opleveren voor de kerk.
De stuurgroep is op reis gegaan - heeft hulp gekregen van drie projectgroepen - en had een mooie droom in het vizier: een (nieuwe) multifunctionele Maranathakerk.

Waardevolle gesprekken zijn gevoerd, gemeenteleden zijn bevraagd, mogelijke partners onderzocht en er is gerekend. Gaandeweg werd door de bevindingen en de realiteit duidelijk dat de droom van een multifunctioneel gebouw niet realiseerbaar is. En met dat besef ontstond een nieuw perspectief, namelijk: samen als één gemeente verder, in de Immanuelkerk. Dat betekent afscheid nemen van de Maranathakerk.

In de vergadering van donderdag - 3 oktober 2024 - heeft de Kerkenraad besloten om het advies van de stuurgroep over te nemen en het voorgenomen besluit genomen afscheid te nemen van de locatie Maranathakerk.
We begrijpen dat dit een bericht is dat wellicht voor sommigen als een verrassing komt en misschien ook de nodige emoties kan oproepen. En tegelijk kan dit bericht ook ruimte geven om na te denken over nieuwe kansen en ideeën om in één gebouw gemeente te zijn.
De komende tijd gaat de Kerkenraad over dit voorgenomen besluit met de gemeenteleden in gesprek. Op een aantal momenten organiseert de Kerkenraad een inloopcafé en op 28 november 2024 wordt een gemeenteavond gehouden. Voor meer informatie hierover kunnen de gemeenteleden op intranet terecht en in de Antenne van deze week.
Kerkenraad