OaseEen ‘toevallige’ voorbijganger, een eenzame oudere, een man die net weduwnaar is geworden en een jongere die een tussenuur heeft op school zitten samen rond de tafel in de Oase. Een van de medewerkers voorziet de gasten van koffie, thee of warme chocolademelk en iets lekkers. Terwijl de weduwnaar het Ermelo’s weekblad leest, zijn de scholier en een oudere in gesprek over de verschillen tussen vroeger en nu, als het om het schoolleven gaat.
De ‘toevallige’ voorbijganger leest de tekst op de dagkalender, en vraagt aan de medewerker om uitleg over de tekst. Er ontstaat een mooi gesprek over God, de Bijbel en de praktijk van het geloof in het dagelijks leven.

De Oase is een christelijk inloophuis, middenin ons dorp Ermelo tegenover het Raadhuisplein. We zijn er voor alle inwoners van Ermelo die het fijn vinden om even samen met anderen te zijn die een luisterend oor nodig hebben of die samen in gebed willen gaan. Ook houden we regelmatig warme maaltijden in de Oase en is er van tijd tot tijd een activiteit waar gasten zich voor kunnen aanmelden.

We zijn hard op zoek naar meer medewerkers om de Oase vaker open te laten zijn. Op dit moment zijn we gemiddeld zes van de veertien dagdelen per week open. Regelmatig staan er gasten voor een dichte deur, dat vinden we bijzonder jammer. Daarom vragen we u en jou eens na te denken over de vraag of gastheer/ gastvrouw zijn in de Oase iets voor u is. We vragen een inzet van minimaal één dagdeel per twee weken. Een dagdeel duurt, inclusief opstarten en opruimen, ruim drie uur. Wil je eerst een keer vrijblijvend een ochtend of middag meedraaien? Dat kan ook!
Neem contact met ons op via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
We hopen dat we in elk geval uit iedere kerk in Ermelo één of meer vertegenwoordigers vinden om dit stukje werk in Gods koninkrijk doorgang te laten vinden.
Zie voor meer informatie: www.DeOaseErmelo.nl