09a Kerkbalans2024jubileumlogo metslogan label kopieIn januari heeft het College van Kerkrentmeesters (CvK) u/jullie gevraagd mee te doen aan de actie Kerkbalans (Vaste Vrijwillige Bijdrage). Dat heeft u, hebben jullie in grote getale gedaan. Veel leden hebben op ons verzoek de toezegging verhoogd ten opzichte van de toezegging 2023. Wij zijn dankbaar en blij dat wij door deze actie met elkaar het begrote bedrag voor 2024 samen hebben toegezegd.
Met de toegezegde gelden kunnen wij samen “kerk zijn”; erediensten houden, in gespreksgroepen bij elkaar komen, activiteiten organiseren voor gemeenteleden en anderen, de salarissen en traktementen betalen, kerkgebouwen en pastorieën onderhouden, geluid en beeld verzorgen, orgels en vleugels de aandacht geven die zij nodig hebben en dit zo groen en duurzaam mogelijk.

Het CvK ondersteunt daarbij graag ook nieuwe initiatieven. Kortom; te veel om hier allemaal te noemen.
Natuurlijk kunt u in de jaarverslagen altijd een uitgebreide weergave vinden met daarin hoe het geld besteed wordt. Zoals wij u/jullie al eerder hebben laten weten lukt het niet meer om met een sluitende begroting te werken. Dit wordt o.a. veroorzaakt door een structurele afname van het aantal leden. Het CvK kijkt dit jaar samen met de Kerkenraad naar de mogelijkheden en acties die ingezet kunnen worden om op (korte) termijn weer een sluitende begroting te kunnen overleggen.
Voor nu: nogmaals dank voor uw/jullie toegezegde en geleverde geldelijke bijdrage.
Uw College van Kerkrentmeesters